La secció quarta de l'Audiència de Girona ha condemnat un lampista que va intentar vendre, a través d'internet, una ampolla de gas refrigerant prohibit. L'acusat ha reconegut que va penjar un anunci oferint l'ampolla, d'entre 10 i 14 quilos, a canvi de 400 euros. A l'anunci hi constaven les seves dades de contacte. El 21 de maig del 2014, la Guàrdia Civil li va intervenir la substància i la va enviar al laboratori central de duanes, per tal d'analitzar-la.

L'anàlisi va concloure que l'ampolla contenia gas clorodifluorometà, també anomenat R-22 o HCFC-22, que està catalogada pel reglament europeu com a substància que esgota la capa d'ozó. Per això, l'han condemnat com a autor d'un delicte contra el medi ambient de risc contra la salut col·lectiva. Li han imposat una pena de 6 mesos de presó, multa de 1.440 i li prohibeixen treballar en instal·lacions d'aires contaminants durant 6 anys.

Inicialment, l'acusat s'enfrontava a una pena d'un any de presó, a pagar una multa de 4.500 euros i, també, a què l'inhabilitessin durant sis anys per treballar com a lampista. Aquest dimarts, el lampista ha reconegut la seva culpabilitat a l'Audiència de Girona i la fiscalia i la defensa han arribat a un acord.