El cap de protocol, premsa i comunicació de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, va presentar ahir una denúncia contra el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, per vulneració de la llei de protecció de dades. El document, lliurat a l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), exposa que Salellas ha demanat a la corporació informació sobre Amargant fent referència al seu número de DNI. Per això, Amargant qüestiona com Salellas «ha accedit» al seu número de DNI i destaca que és «l'únic funcionari» de la Diputació de qui la CUP ha sol·licitat informació concreta, a part d'identificar-lo -en alguna de les peticions- només amb el DNI. Amargant valora que s'han vulnerat els seus drets, segons la llei orgànica 15/1999 de protecció de dades de caràcter personal.

També subratlla que alguna de les peticions d'informació de Salellas sobre ell: «Fan referència a aspectes que no tenen res a veure amb l'acció política de govern ni en relació a l'exercici del meu càrrec». Amargant posa com a exemple que la CUP ha «exigit fotocòpies de la documentació» del seu procés selectiu com a funcionari de la corporació, que defensa que «es va dur a terme el seu dia a través del corresponent concurs-oposició». Afirma que és «sorprenent que, després de més de 20 anys, Salellas s'interessi per aquesta informació» -que considera que forma part del seu «expedient personal»- i afegeix que aquesta sol·licitud «no té res a veure amb el control a l'equip de govern» que, segons Amargant, és «la comesa atribuïble a un diputat de l'oposició».

En la mateixa línia, Amargant considera que Salellas no pot utilitzar la seva condició de diputat «com a eina per anar contra un funcionari de carrera que també és membre del sindicat CSI-F», mentre assegura: «Em sento objecte de persecució laboral». Per tot plegat, demana a l'AEPD que investigui si Salellas ha vulnerat la llei de protecció de dades en relació a la seva persona. A part del procés de contractació, Salellas ha sol·licitat informació del sou d'Amargant i dels canvis de la seva retribució, a més de factures i justificacions de les seves obligacions reconegudes i dels moviments de la bestreta de la seva àrea.

Amargant va explicar ahir que la setmana vinent presentarà la mateixa denúncia a l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades. També va avançar que el sindicat CSI-F preveu presentar a la Fiscalia una denúncia per persecució laboral i sindical per l'acció del diputat de la CUP.