La cap de llista del PSC al Congrés per Barcelona, Meritxell Batet, va defensar ahir que "s'ha de fer de Girona una capital turística i cultural". Batet, que va visitar la ciutat per presentar les llistes socialistes al Congrés i al Senat per Girona a les eleccions del 26 de juny, va afegir que la capital gironina "és una finestra que surt al món", a part de ser "una aposta i una referència" en àmbits com el teatre i la gastronomia. En aquesta línia, va felicitar la primera tinenta d'alcalde de Girona, Sílvia Paneque, per haver entrat a l'equip de govern de la ciutat amb un compromís "per la cohesió social", entre altres qüestions. "Necessitem polítiques socials", va assegurar Batet.

També va reclamar que des de l'Estat s'ha de "potenciar" la societat gironina i va considerar que, per fer-ho possible, "és imprescindible que Mariano Rajoy deixi de ser el president del Govern". En aquest sentit, la candidata del PSC va valorar que "Girona és un referent industrial i necessita el compromís de les administracions", tot i que va lamentar que els darrers quatre anys l'Estat hagi "desaparegut". "S'ha de revertir el compromís", va afirmar Batet, que va subratllar que la voluntat del partit socialista és que l'Estat "torni a ser present" al territori.

"La millora del benestar"

Sobre les candidatures del PSC al Congrés i al Senat per Girona a les eleccions generals del 26-J, Batet va destacar que, en la curta legislatura dels últims mesos, el diputat gironí socialista Marc Lamuà "ha fet una tasca excepcional" a la cambra baixa. Batet va dir que Lamuà -que ara repeteix com a cap de llista del PSC per Girona al Congrés- ha reivindicat des d'aquesta cambra "la millora del benestar" de la gent de les comarques gironines. "Ens calen persones com ell", va sentenciar Batet.