Vuit de cada deu catalans consideren que és important conèixer l'origen dels aliments que consumeixen i sis de cada deu estarien disposats a pagar més per productes de proximitat. Aquestes són algunes de les conclusions que s'extreuen de la darrera enquesta Òmnibus de la Generalitat de Catalunya que va donar a conèixer la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ahir durant la visita que va fer a l'explotació lletera La Selvatana, situada a ?Campllong. Segons aquest document, els catalans valoren amb un 7,06 la contribució del sector agrari al conjunt de la societat.

D'altra banda, aquest cap de setmana, unes 200 explotacions agràries i ramaderes catalanes ?o?briran les portes perquè els ciutadans puguin conèixer de primera mà on i com es produeixen els aliments que es serveixen a taula. Es tracta d'un projecte innovador, anomenat "Benvinguts a Pagès"; una aposta decidida per valorar el món rural, el producte de proximitat i perquè la societat conegui la feina i l'aportació que fan els pagesos i ramaders.