El sindicat CSIF, un dels convocants de les mobilitzacions de l´any passat dels examinadors de carnet de conduir, demana que la Direcció General de Trànsit (DGT) permeti fer exàmens de conduir durant el mes d´agost.

Arran de la notícia publicada a Diari de Girona sobre l´èxode d´alumnes d´autoescola cap a Osca a causa del gran nombre d´exàmens pendents a la demarcació de Girona, el sindicat destaca que la DGT ha de fer moviments. CSIF recorda que un dels punts que es van acordar amb els titulars de Trànsit era solucionar el tema del nombre d´examinadors i des de la DGT es van comprometre a augmentar la plantilla de treballadors. Per això, en un comunicat, fa una crida a «l´administració perquè compleixi amb aquest compromís d´augmentar la plantilla i no perjudicar més el ciutadà».

Una de les solucions que proposa per esponjar la cua que hi ha a Girona per treure´s la part pràctica del carnet és que no es tanqui el mes d´agost. I, finalment, reclama que la DGT negociï amb els representants sindicals al respecte.

Una enquesta interna de l´Associació d´Autoescoles de les comarques de Girona, feta a finals de maig, mostra que encara hi ha uns 3.000 alumnes pendents de fer l´examen. El motiu de tantes cues, tal com ja van denunciar l´any passat els mateixos examinadors i per això van fer vaga, és la manca de personal. A Girona només hi ha 11 examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT). D´aquests, però, ara mateix n´hi ha un de baixa, en breu un altre es jubila i també existeix un examinador itinerant, segons diu el president de l´associació d´Autoescoles, Joan Sala.

El temor de les empreses, com va assegurar Sala aquesta setmana, és que quan es torni a fer exàmens al setembre el treballador itinerant desaparegui perquè vagi a una altra província. Aquest fet suposaria, per tant, que hi hagués encara més problemes per treure´s el carnet pràctic a Girona.

L´acord amb el qual es va arribar amb la DGT després de la vaga és que Girona guanyaria dos examinadors. Finalment, però, hi ha hagut dos treballadors dels actuals que han consolidat la seva plaça.