En el darrer ple d'Olot, Anna Descals, regidora de la CUP a Olot, va demanar que en «base a un informe del síndic de greuges sabem de la segregació escolar a Catalunya. S'hi parla bé d'Olot». Sabem que els criteris d'Ensenyament s'han tornat més restrictius, cosa que fa que en les concertades hi hagi menys nens amb necessitats educatives especials» i per això va demanar «que a Olot no passi com en d'altres ciutats».

Va respondre Jaume Mir (regidor d'Educació pel PSC). «Olot -va dir- sempre ha estat model en el repartiment a les escoles» i va afegir que «aquest any les restriccions econòmiques fan que Ensenyament hagi mirat més prim i el Consell Comarcal tingui més dificultats per obtenir les beques del transport i menjador».

Per tal d'evitar una restricció, Mir va dir que s'han reunit amb els directors generals.

No perilla la distribució

El regidor va voler tranquil·litzar dient que «a curt termini, no perilla la distribució. Aquest any, la distribució s'ha fet com en anys anteriors» i va prometre defensar «el model amb dents i ungles».

Mir també va opinar que a la ciutat d'Olot ni ara ni en el futur hi haurà problemes en la distribució escolar entre els diferents centres educatius.