Nova actuació de la Guàrdia Civil a Puigcerdà contra el contraban de tabac. Ahir el matí van enxampar un conductor a Puigcerdà que portava 3.500 paquets, cosa que suposa un comís de material valorat en 14.340 euros.

L'actuació dels agents de Puigcerdà es va produir pels volts de les vuit del matí quan van observar un vehicle de la marca Citroën, ocupat per una sola persona, que havia passat la frontera i circulava en direcció sud.

Els agents van considerar que el cotxe era sospitós i el van fer aturar. Van identificar-ne el conductor i després li van escorcollar el maleter. A dins, van descobrir-hi diverses caixes de tabac.

Els policies van poder comprovar que tot el gènere no tenia els precintes reglamentaris. De la mateixa manera, el conductor no va poder acreditar d'on havia tret la mercaderia.

Davant dels fets, els guàrdies civils han aixecat una acta per infracció de contraban que es remetrà a l'òrgan competent, la Duana de la Jonquera. Una vegada es va haver comptat el tabac, hi havia 3.500 paquets d'Austin Red Box 20.

El 13 d'agost la Guàrdia Civil va enxampar també a Puigcerdà un altre home portant fins a 3.100 paquets de tabac de contraban.