L'Ajuntament de Tortellà ha fet redactar una memòria sobre el que fa falta per la millora del pont del Llierca i els seus entorns. El motiu del treball -segons l'alcalde Rafel Domínguez (IdT)- són el mal estat de l'estructura, el drenatge i el perill. Deixar en bones condicions, el pont -segons la memòria- té un cost de 75.000 €.

Rafel Domínguez ha explicat que l'Ajuntament de Tortellà no està en condicions d'afrontar la despesa a curt termini. Per això ha fet arribar la memòria a la Diputació, la Generalitat, Turisme Garrotxa i el Consorci de l'Alta Garrotxa.

Després de precisar que el pont en sí mateix no està en perill immediat de caure, Domínguez ha apuntat que el treball detecta forats a l'estructura. Un altre problema -segons ell- és que no hi ha drenatge. L'aigua acumulada provoca l'erosió del material i agreuja el mal estat general del pont. El tercer problema és la seguretat. El perill principal és que la barana és baixa. Domínguez ha indicat que l'Ajuntament no pot tocar la barana perquè el pont està catalogat d'interès nacional. El que han fet és posar-hi un cartell sobre la necessitat d'acompanyar els nens en el pas del pont.

Fa uns dies, Domínguez es va queixar a Ràdio Olot del fet que no hi ha senyals i la gent accedeix a les gorgues de sota el pont de la manera que vol. També faria falta marcar la carretera.