09 de setembre de 2016
09.09.2016

Corre maratons amb la filla discapacitada per conscienciar sobre les malalties rares

L'Adrià Royes, de Sant Gregori, insta altres famílies en situacions similars a seguir el seu exemple

11.09.2016 | 07:18
Corre maratons amb la filla discapacitada per conscienciar sobre les malalties rares

L'Adrià Royes, de Sant Gregori, està ultimant la seva participació a la marató de Saragossa. Ho farà empenyent la cadira de rodes de la seva filla Atena, de catorze anys. Fa un any, Royes era un corredor aficionat que no participava en cap competició i que mai s'havia plantejat arribar a completar una marató.

La seva dona va ser qui li va plantejar el repte a finals de novembre passat després de veure la pel·lícula "Con todas nuestras fuerzas", on s'explica la història de la família Hoyt, on un pare fa maratons i triatlons acompanyat del seu fill que pateix paràlisi cerebral.

L'Atena Royes va néixer amb la "síndrome de la clavaguera" una malaltia rara (afecta un de cada 200.000 naixements". Té catorze anys i ha passat 17 vegades pel quiròfan per solucionar diferens problemes (budells, anus, uretra, vagina, ronyons, columna vertebral, etc.). Fa dos anys, en una operació per intentar solucionar una desviació a la columna vertebral es va quedar sense mobilitat a les cames. Això va suposar un xoc emocional per a tota la família, especialment per a ella.

"El repte que ens va plantejar la meva dona va suposar tot un revulsiu", explica l'Adrià Royes. "Vam començar a fer entrenaments, vam comprar una cadira més lleugera que vam adapatar, i vam veure que la cosa anava bé", afegeix. Quatre mesos després completaven la marató de Barcelona.

Era l'inici del Team Atena, que seguirà fent curses, "per lluitar per una vida més alegre, per superar les dificultats i impediments que comporten les malalties rares i la discapacitat".

"Sortir a còrrer amb la meva filla va suposar sortir del bucle" i que la família "tornés a ser feliç" explica Royes.

"Volem que altres famílies que estan en situacions similars provin de seguir els nostres passos. Fer esport, sortir a l'aire lliure i compartir-ho amb els fills discapacitats pot suposar un canvi de paradigme en les seves vides" afegeix.

Royes també destaca que un dels objectius del Team Atena és donar visibilitat a les malalties rares o minoritàries i conscienciar la població que hi ha un col·lectiu de famílies que passa per moltes dificultats.

A "La Llémena Eportiva" preparen un reportatge sobre la família Royes, del que han fet un avanç al seu perfil de Facebook

Al marge d'acompanyar el seu pare a còrrer, una altra de les passions de l'Atena és dibuixar amb un iPad. Els comparteix a la web del Team Atena. Aquí en teniu una mostra:

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema