L'alcalde Josep Maria Corominas ha alertat de la falta de pisos de lloguer a Olot. Corominas, a la compareixença d'ahir, va animar els propietaris amb pisos mig acabats a acabar-los i posar-los al mercat de lloguer convencional a través dels agents de la propietat immobiliària de la ciutat o de posar-los a la borsa de lloguer social de l'Ajuntament d'Olot. Va valorar: «A alguns habitatges només els manca la cèdula d'habitabilitat».

L'origen de la reacció de Corominas està en una reunió que va mantenir amb els agents de la propietat immobiliària de la ciutat. Per sorpresa de l'alcalde, els agents de la propietat immobiliària el van posar en situació de les dificultats que tenen per cobrir la demanda de pisos de lloguer al centre. «A mi, això em va sorprendre i no em va agradar gens», va expressar Corominas.

Segons l'alcalde, es tracta d'una manca de pisos de tot tipus, entre els quals hi ha habitatges de qualitat per a professionals liberals que estan disposats a pagar un preu considerable.

També va explicar que l'Ajuntament abans-d'ahir va començar una acció destinada a subvencionar reformes a pisos destinats a ser llogats a estudiants. Va exclamar: «Nosaltres diem als estudiants ja que estudieu a l'Escola d'Art quedeu-vos a viure aquí amb nosaltres». Va afirmar que, després de fer l'oferiment, l'Ajuntament es troba que hi ha estudiants que busquen pis i no en troben.

Dins del context de l'habitatge, Josep Maria Corominas va indicar que l'Oficina Local d'Habitatge ha rebut un nombre important de peticions per anar a viure en un dels 28 pisos de lloguer social adquirits per l'Ajuntament d'Olot i la Generalitat d'acord amb la llei de tempteig i retracte sobre els pisos buits. Els pisos estan situats als carrers Abat Racimir i Josep Maria Capdevila, al barri de Sant Miquel.

Va explicar que el termini d'inscripcions ja s'ha acabat i que l'Oficina Local d'Habitatge treballa en la valoració de les peticions. En un primer avanç, l'Ajuntament va indicar que la demanda principal ha estat de pisos per a joves, després per a les famílies monoparentals i en tercer lloc per a persones d'edat avançada. Sobre les inscripcions, Corominas va opinar que és molt important que els joves puguin iniciar el seu projecte de vida a Olot.