03 de octubre de 2016
03.10.2016
CRISI AL PSOE

Sílvia Paneque demana vot i veu pròpia del PSC a Madrid

La primera tinent d'alcalde de Girona anunciava dissabte la seva dimissió del comitè federal del PSOE i afirmava sentir-se «molt decebuda»

03.10.2016 | 12:27

La primera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona i portaveu municipal del PSC, Sílvia Paneque, ha apostat aquest dilluns perquè el PSC tingui un grup parlamentari propi al Congrés dels Diputats. "El PSC ha de tenir decisió i veu pròpia en aquelles votacions en què es confrontin els interessos de Catalunya, hem de poder emetre el nostre vot en les qüestions en què discrepem dels companys del PSOE", ha argumentat en declaracions a Rac1. La primera secretària de l'agrupació del PSC de Girona va dimitir dissabte del comitè federal del PSOE després de constatar que la jornada arraconava el debat polític i es limitava a un de caire "estatutari". Paneque ha insistit en el 'no' a la investidura de Mariano Rajoy i en la necessitat de donar la veu a la militància del partit.La socialista creu que "ha arribat el moment" que el PSC tingui un grup parlamentari propi per "demostrar" quin és el projecte dels socialistes catalans per a Catalunya. "Estem escollits pels catalans i la nostra obligació és defensar els seus interessos per sobre de qualsevol altra consideració", ha afirmat.

En aquesta línia, ha assenyalat que els diputats socialistes catalans han de poder votar diferent als "companys" del PSOE en aquelles qüestions en què hi hagi "discrepàncies". Així, s'ha mostrat partidària que els diputats del PSC votin 'no' a la investidura de Mariano Rajoy encara que la cúpula del PSOE acabi apostant per l'abstenció.

Paneque ha estat rotunda a l'hora de manifestar el 'no' a facilitar un govern del PP i ha considerat "lamentable" que el comitè federal del PSOE d'aquest dissabte no prengués cap decisió política al respecte i es limités a tenir un debat "estatutari".

De fet, després de la llarga i tensa jornada, la primera tinenta d'alcalde del consistori gironí va anunciar, a través de Twitter, la seva dimissió del comitè federal del partit.Avui, ha explicat que ho ha fet "com a representant del PSC de Girona", que creu que ha "destacat" per donar la veu als ciutadans en les decisions "importants" que es prenen.

"Entenem que el PSOE ha de tenir una posició en el debat sobre l'encaix de Catalunya i Espanya. Ho he fet com un gest, com a representant dels socialistes gironins", ha desenvolupat.

A més, ha dit que no té "cap discrepància" amb el projecte que representa el PSC ja que comparteix fil per randa el que la delegació catalana va anar a defensar aquest cap de setmana a Madrid. "Crèiem que el millor és que la militància tingués veu i es teixís una alternativa al PP", ha remarcat.

Sobre el posicionament expressat per Carme Chacón, Paneque ha considerat que hauria de fer arribar al consell nacional del partit els motius que la van portar a dimitir de la direcció del PSOE. "Intueixo que no són uns motius compartits perquè la resta de la delegació catalana defensava una altra cosa", ha etzibat.

Suport a Iceta
D'altra banda, ha expressat el seu suport a la candidatura de Miquel Iceta a les primàries per a la primera secretaria del partit. "Iceta ha estat un gran primer secretari, és una persona amb les qualitats necessàries per assumir uns anys altament complexos, en què es necessita generositat, obertura, rigor i solvència", ha dit sense voler "desmerèixer" l'altra candidata, Núria Parlon, que "també ha desenvolupat una tasca magnífica" a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook