L'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas (CiU), va anunciar ahir que ha demanat audiència al rei Felip VI per tal que l'atengui en la reclamació d'accelerar els tràmits judicials i de poder demanar responsabilitats als denunciants si els veredictes són favorables a l'acusat. La voluntat de Casas és que el Congrés de l'Estat o el Parlament de Catalunya activin alguna llei que protegeixi els càrrecs electes en el període d'investigació d'una acusació per demostrar.

Casas va explicar que se sent perjudicat per una denúncia admesa a tràmit pel jutjat d'Olot al gener del 2015 i que va suposar l'obertura d'una investigació referent a la gestió de l'Ajuntament. Arran de la denúncia, va haver d'anar al jutjat a declarar i va sortir als mitjans. L'alcalde indica que des del gener del 2015 el cas ha passat per 4 jutges diferents i que tot li fa preveure que el resultat del procés vagi per llarg.

Mentrestant, segons va indicar, ha patit problemes de salut, ha estat afectat en les seves activitats professionals i polítiques, i ha tingut conflictes familiars. Tot, segons va afirmar, per motiu de la falta d'un veredicte que demostri la seva innocència.

A més de al rei, Casas ha demanat audiència al president del govern de l'Estat, al president de la Generalitat, al ministre de Justícia, al conseller de Justícia i al defensor del poble. Va informar que tots l'han contestat i li han assegurat que el rebran.

Ell assegura que és innocent de tots els càrrecs dels quals l'acusen. Admet que en els comptes d'un Ajuntament petit hi pot haver alguna errada administrativa, però precisa que errades d'aquest tipus no són responsabilitat dels càrrecs electes. Va considerar: «No són els errors que intenten fer veure que hem estat uns lladres.

Fa pocs dies en una entrevista a Olot Televisió, Casas va explicar que la finalitat de la querella, segons el seu criteri, és fer-li mal. Va atribuir la voluntat de perjudicar-lo a alguns regidors de l'oposició. Va exposar: «L'objectiu és fer mal». Segons ell, les intencions de l'oposició han de tenir una resposta.

Auditoria

Per tal de poder aclarir les acusacions de delictes de prevaricació, tràfic d'influències, falsedat documental i frau, l'Ajuntament, en el seu darrer ple, va incloure la partida per a una auditoria en els pressupostos de l'Ajuntament per al 2017.

Segons va explicar l'alcalde ahir, l'auditoria està valorada en uns 8.000 ?. Casas va explicar que l'auditoria és per generar confiança. Va comentar també que l'auditoria desmentirà les acusacions de l'oposició que en diferents ocasions ha afirmat haver detectat irregularitats en la gestió municipal.