De les primeres persones que vaig conèixer a Convergència va ser la Teresa. De ben segur que no sóc l'únic. Ha estat des de fa molts anys, i guanyat a pols -pel seu treball incansable i gran dedicació- la cara visible quan entres al despatx de plaça Catalunya a Girona.

Des de les primeres eleccions que em vaig presentar -ara ja fa uns quants anys- ella va ser la meva guia. Anys més tard, quan vaig ser president per Convergència a l'Alt Empordà, va ser un gran suport en la tasca més administrativa del partit i darrerament, com a president de la federació a les comarques gironines, una secretària sempre disposada, atenta i pendent que fos puntual en totes les reunions.

Ara, que celebrem la seva jubilació després de més de 27 anys treballant pel partit -carai com passa el temps- aconsegueix allò tan difícil com és sentir-se satisfet per la feina realitzada i deixar una empremta en tota la gent que ha tractat i conegut i que, sens dubte, ha ajudat i sempre ha tingut la mà estesa. Els que hem tingut el goig de ser els seus companys i hem compartit moltes estones hem disfrutat de la seva agradable companyia i dels seus bons consells «Aquesta gent jove que ara puja -sempre deia amb un somriure entremaliat- heu de saber que...». Però sobretot, molts recordareu la bona mà que té en la cuina amb la famosa «la coca de la Tere».

Vull agrair-te amb aquestes paraules la gran feina que has fet pel nostre partit. Ho faig en nom meu i de tots els que hem treballat al teu costat. El teu bon fer, la teva alegria, gran dedicació i gran estima pel nostre partit i tots els que en formem part: des dels simpatitzants, militants de base com també dels dirigents a les nostres comarques com a tot Catalunya.

Teresa, jubilació significa canvi, millorar en la qualitat de vida, tenir temps per fer allò que sempre has volgut fer i sense pressa: estar amb els teus i cuidar la teva mare, disfrutar dels teus estimats fills -en Jesús i l'Àlex- i dels teus nets. I sobretot de viatjar o disfrutar d'alguna o altra òpera. Segueix igual d'alegre, i gaudint del moment present perquè estic convençut que el millor de la vida està encara per arribar.