El Patronat de Turisme Costa Brava Girona ha presentat a Itàlia les accions de divulgació dels productes i serveis enogastronòmics del territori per generar noves oportunitats de negoci turístic. Ahir va tenir lloc a Polesine Parmense el fòrum gastronòmic Centomani di questa Terra, on els responsables del Patronat de Turisme van fer una conferència centrada en l'estratègia promocional de la destinació en matèria de gastronomia, i en la presentació.

Representants del projecte Girona Excel·lent, encapçalats pel diputat Josep Antoni Frias, van assistir al fòrum professional amb la finalitat de conèixer com es treballa la promoció, divulgació i comunicació dels productes italians distingits i protegits per la seva qualitat.

Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme, va manifestar que «constatem que l'estratègia de conjugar cuiners, productors i empresaris turístics és un model d'èxit per a destinacions com Emilia Romagna i Costa Brava-Pirineu de Girona, que aposten per realçar les seves cuines i els seus productes locals entre els turistes que acullen».

El fòrum Centomani di questa Terra va reunir els cinquanta millors cuiners de la regió italiana de l'Emilia Romagna, entre els quals hi ha Massimo Bottura, del restaurant l'Osteria Franciscana, el millor restaurant del món el 2016, segons la revista Restaurant Magazine, i productors agroalimentaris locals, amb l'objectiu de sumar sinergies, compartir coneixements i crear nous productes turístics a la destinació.