El carrer Major de Salt s'omplirà d'esportistes el proper 10 de juny per recaptar fons per a la recerca contra el càncer de pulmó que es fa des de l'ICO Girona i l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Girona, l'Idibgi. Femi Montero, una veïna de Salt impulsora del blog La esencia de vivir, ha organitzat una master class d'spinning solidària per a tots aquells que vulguin col·laborar econòmicament amb la investigació gironina, que encapçala l'0ncòleg referent en càncer de pulmó de l'ICO Girona, Joaquim Bosch, amb la col·laboració del doctor Javier Menéndez del Laboratori de Metabolisme i Càncer de l'ICO i l'Idibgi.

Els dos estan aprofundint en el coneixement sobre les capacitats antitumorals de la silibinina, una substància natural que s'extreu de les llavors d'una planta, el card marià.

De moment, els investigadors ja han pogut demostrar per primera vegada en humans que un suplement oral que conté aquesta substància d'origen natural redueix entre un 70 i un 85% les metàstasis cerebrals del càncer de pulmó resistents a la quimio i la radioteràpia.

Inscripcions

Les persones que vulguin prendre part a la master class solidària s'hi poden inscriure per 10 euros a través del web www.la-esencia-de-vivir.com/inscripcions.

A més, s'ha habilitat una fila 0 pels que vulguin fer una aportació sense participar a la masterclass.