Espectacles en família al Xalaro de Platja d'Aro

Platja d´Aro celebra aquest cap de setmana (dissabte i diumenge), la quarta edició del Festival Xalaro, el primer de la Costa Brava dedicat al públic familiar amb espectacles de música, clown, màgia, teatre i animació de carrer. Enguany, es manté la gratuïtat de totes les actuacions i espais participatius i es consolida el Passeig Marítim com a espai escènic dels espectacles, concentrats en la franja horària de tarda, vespre i nit; amb l´única excepció d´un circuit interactiu per a infants d´1 a 3 anys, que per necessitats logístiques es farà a la Sala d´Actes de l´Ajuntament en tres sessions diumenge 18 de juny (10.30 h, 11.10 h i 11.50 h). El cartell d´aquesta edició, format per 21 actuacions, compta amb noms destacats com Dàmaris Gelabert, Orchestra Fireluche, Cia. La Tal, Black Music Big Band and Brodas Bros Junior o la Cia. del Centre de Titelles de Lleida.

Un nou butirrock a Sarrià de Ter

L'escola de música Sarriart, Tano!, Syberia (a la imatge), Violets, Tooth, Falciots Ninja, Xmilk i Kante Pinrélico seran els encarregats de posar la música al 21è Festival Butirrock, que tindrà lloc aquest dissabte a la Plaça Catalunya, reunint com sempre una eclèctic exèrcit de formacions joves i veteranes de rock, hardcore i altres gèneres.

La primera Fira del Tap a Cassà de la Selva

La primera Fira del Tap de Cassà de la Selva ha programat una quarantena d'actes del 16 al 18 de juny per donar a conèixer un sector que fabrica anualment 2.400 milions de taps de suro catalans. El programa té propostes per al públic interessat amb l'enogastronomia i la tradició, i a famílies que volen passar una bona estona i conèixer les propietats del suro. A més, hi haurà un espai fix amb una vintena d'estands relacionats només amb el món del suro. El sommelier Josep Roca, d'El Celler de Can Roca, oferirà la conferència inaugural. També hi haurà concurs d'Instagram, activitats com la pela del suro, debats o maridatges, entre altres. La zona de les Alberes, a la Catalunya del Nord, és el primer territori surer convidat. També s'han iniciat els tràmits per crear la ruta transfronterera surera per a cicloturistes.

Cerveses artesanes a Quart

El municipi de Quart celebra aquest dissabte la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana, amb una àmplia varietat de productors locals. Una oportunitat per deixar-se endur pels millors sabors de cerveses elaborades amb processos naturals. A més, hi haurà gastronomia i música en directe.

Figueres s'omple de jazz

Del 15 al 18 de juny se celebra la 23ena edició del Festival de Jazz de Figueres. Es podran escoltar una desena de concerts de pagament i gratuïts en diferents espais de la ciutat. La presentació del festival s'ha fet aquest matí amb l'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, i amb el president de Joventuts Musicals, Gerard Valverde. S'han programat dos concerts de pagament i de l´oferta gratuïta, destaquen, entre d'altres, la cercavila Jazz al carrer o la 3a Mostra Jove de Jazz.

Els americanos de Lloret

La fira dels indians vol fer un viatge al passat, durant aquests dies, recordar aquelles èpoques i la seva gent, amb demostracions d'oficis, animacions teatrals, mercats d'artesania, exposicions de productes d'ultramar, visites guiades per mostrar el patrimoni artístic heretat dels els indians, concerts, degustacions de rom i tallers de daiquiris.

Tallers del Galliner a Girona

Dissabte i diumenge, La Planeta acollirà per segon cap de setmana consecutiu, Els Tallers d´El Galliner. La sala es transforma en l´epicentre de l´Escola de Teatre El Galliner, acollint tots els finals de cursos de l´escola. Petits muntatges plens de vitalitat i d´il·lusió per posar a prova els intèrprets del futur davant del públic.

Gegants i capgrossos a Palamós

Gegants i capgrossos desfilen aquest diumenge pels carrers de Palamós amb motiu d´una nova edició de la trobada gegantera. Enguany la cita comptarà amb la participació de les colles de Palamós, La Beguda, Molins de Rei, Gegants particulars de Figueres, Gegants de Sant Jaume i de Sant Vicenç de Torelló.

Un diumenge de titelles a Sant Martí Vell

Els titelles tornen a ser aquest diumenge els grans protagonistes de la fira que se celebra a Sant Martí Vell. Un esdeveniment per a petits i grans, on tothom podrà gaudir d´històries diverses, farcides de màgia i humor com les propostes que presentaran la Cia. de Jordi Tonietti, Festuc Teatre o Txo Titelles.

El jazzpera bufa espelmes

El JazzPera arriba a una fita molt especial. Celebra el concert de la desena edició d´una proposta atípica. Per celebrar l´aniversari, el festival ha programat enguany «Joan Chamorro presenta La Màgia de la Veu», un espectacle que sota la batuta del polifacètic músic reunirà Andrea Motis, Rita Payés, Èlia Bastida, Alba Armengou, Alba Esteban i Abril Saurí.