18 de juny de 2017
18.06.2017

Puigdemont lloa a la Fira del Tap la internacionalització del suro de les Gavarres

Situa Cassà i Palafrugell com a referents i recorda que els taps gironins «tapen els millors vins que es poden beure a qualsevol lloc del planeta»

17.06.2017 | 23:44
Una de les parades de la primera Fira del Tap de Cassà.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va elogiar ahir la internacionalització del suro de les Gavarres en la inauguració de la primera edició de la Fira del Tap de Cassà de la Selva. Sota un sol de justícia, i acompanyat de l'alcalde, Martí Vallès, va felicitar els productors per «ser una referència a tot el món». En aquest sentit, el president va recordar que els taps que es fabriquen a Cassà són exportats arreu. «No hem de perdre de vista que el suro de les Gavarres tapa els millors vins que es poden beure a qualsevol lloc del planeta», va destacar.

Tant Puigdemont com Vallès van subratllar Palafrugell com una altra localitat referent pel que fa al suro. Els dos es van mostrar «molt orgullosos» de la feina que s'està fent al territori i recorden que el sector «té un gran futur per endavant». Vallès va recordar que cada any es fabriquen 2.500 milions de taps de suro al món, i una part important surten d'arbres del massís de les Gavarres.

Puigdemont, a més, va aprofitar el suro com a metàfora de la situació de Catalunya i va assegurar que «seguirà surant» malgrat els «il·lusos enterradors» que intenten enfonsar-la. «Un tap té la capacitat de resistir i sempre acaba surant. Així podem definir el moment que viu del país», va reblar, tot lamentantque hi hagi gent que «vulgui enfonsar Catalunya».

A més, va reivindicar l'actitud dels catalans davant «els que intenten ofegar-nos», assegurant que el Govern també la tindrà malgrat la força de l'Estat, en unes declaracions que van arrencar els aplaudiments constants dels prop de 200 ciutadans que es van acostar a la Plaça de la Coma.

Abans dels parlaments, Puigdemont va recórrer la vintena de parades del poble on es mostraven les diferents varietats de taps de suro i on es podien veure algunes de les tècniques que s'apliquen per elaborar-los.

L'acte va acabar amb Puigdemont escorxant un dels arbres per treure'n una làmina de suro, i el president va fabricar el seu propi tap.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook