La mediació a Treball per intentar frenar la segona jornada de vagues a les ambulàncies de les comarques gironines continua sense donar fruits. La quarta reunió per negociar el final de les protestes de la plantilla, que denuncia la precarització del servei i l'empobriment de les seves condicions laborals, no va aconseguir que els treballadors i l'empresa adjudicatària, Transport Sanitari de Catalunya (TSC) acostessin posicions i la mobilització continua en peu.

Membres dels tres sindicats convocants de la vaga -Sindicat del Transport Sanitari de Girona, Comissions Obreres i Sindi.cat- es van trobar ahir a partir de les 11 del matí al Departament de Treball amb representants de TSC en una reunió que va acabar sense acord passades les 9 del vespre.

«Les posicions continuen allunyades i la mediació de l'administració no ajuda, de fet només ha participat en la darrera mitja hora de la trobada i amb la mateixa posició que fins ara, ja que diuen que la relació entre els treballadors i TSC no afecta el contracte entre Salut i l'empresa», va explicar el portaveu del comitè de vaga, Joan Ramon Rodríguez, que va recordar que la manca d'implicació del SEM

Les dues parts han estat emplaçades a una reunió que es celebrarà demà, a la qual aniran amb «voluntat negociadora». De moment, però, el calendari de vagues parcials cada divendres tira endavant, a l'espera d'endurir les protestes amb una vaga indefinida les 24 hores de cada dia de la setmana que previsiblement començarà al setembre i per a la qual ja han entrat el preavís.

Així, es reprendran les aturades en dues franges horàries, que la setmana passada van ajornar en senyal de dol. La primera part de la vaga serà de sis a deu del matí i la segona, de les dues a les sis de la tarda. A més, també hi ha prevista una manifestació a Calella, al Maresme.