Un foc a la sala de serveis elèctrics de l'Hotel Sant Marc de Roses diumenge a la matinada va obligar a evacuar les 412 persones que s'hi allotjaven, una part de les quals ja havien sortit en detectar el fum, segons han informat els Bombers de la Generalitat. Fins l'establiment hoteler s'hi van desplaçar dues dotacions terrestres del cos després que el responsable de seguretat de l'Hotel els avisés a les 2.47h de la nit en saltar l'alarma antiincendi.

Les flames no van sortir de la sala de serveis elèctrics de l'Hotel i van calcinar 2 metres del cablejat i una caixa de connexions. Els bombers van desconnectar la instal·lació i les tasques d'extinció es van allargar durant mitja hora. Un cop apagat el foc i després de comprovar que no hi havia cap altre tram encès, es va ventilar la zona. A les 3.09h de la matinada de dissabte a diumenge, els clients desallotjats ja van poder tornar a les seves habitacions. No hi va haver ferits i l'incendi va quedar finalment en un ensurt.

Els antecedents

L'Hotel Sant Marc, que forma part del grup Prestige Hotels, s'ubica a la zona de canals de Santa Margarita, a 400 metres de la platja i a 2 km del centre de Roses. Es tracta del mateix hotel que l'any 2010 va rebre una denúncia d'uns turistes que van trobar una càmera a la dutxa.

Aquest no és l'únic hotel que, sota el nom de la companyia Prestige, té la ciutat costanera de l'Alt Empordà. En total n'hi ha cinc: el Coral Platja, Sant Marc, Victoria, Goya Park, Mar i Sol i Bay Hotel. L'abril del 2012 van entrar en concurs de creditors i tres van acabar en mans del Banc Popular, que en va assumir els deutes.

Ara el Banc Santander, comprador del Banc Popular, ha heretat la propietat dels hotels i planeja vendre'n tres dels situats a Roses: el Prestige Goya Park, Victoria i Mar i Sol.