Les polseres identificatives destinades a la identificació dels nens i nenes petits que es poden perdre en els actes de multituds de les Festes del Tura ja es poden recolir a Can Trincheria.

Es tracta d'un local situat al capdamunt del carrer Sant Rafel. A pocs metres de la plaça Rector Ferrer i de l'accés a la plaça del Mig.

Durant les festes, els voluntaris de Protecció Civil d'Olot seran els encarregats d'entregar els braçalets. El primer dia de la festa (dimecres, dia 6 de setembre) els voluntaris s'instal·laran al Firal i a la plaça Mora per tal d'oferir les polseres.

Ho faran a partir de l'inici de la cercavila. Es tracta del primer acte de les festes i un dels més concorreguts. És molt transcendent, perquè suposa la sortida dels gegants després d'un any respecte a les festes anteriors.

Destaca perquè amb els gegants surten totes les cobles i les xarangues que acompanyen la totalitat de la faràndula.

Hi ha els cavallets, els cabeçuts, el cap de lligamosques i tots els personatges dels barris i de les localitats properes.

La cercavila comença a 3/4 de 6 de la tarda i recorre tots els carrers del centre d'Olot. Alguns dels moments més importants tenen lloc a l'arribada dels gegants a la plaça Major. És l'escenari de les ballades que tindran lloc en els propers dies.

També és molt important la pujada dels gegants i dels cavallets per les escales de l'església de Sant Esteve.

La cercavila i les ballades de gegants són actes pensats sobretot per al públic infantil, però per la seva transcendència simbòlica apleguen gent de totes les edats. També hi ha molts olotins que resideixen en altres indrets del món i es desplacen a Olot per viure els dies de la festa.

La concentració de tanta gent emocionada pot suposar que algun petit s'extraviï durant uns minuts. És el temps que sol passar abans de ser localitzat per la Policia Municipal, els voluntaris de protecció civil, els veïns col·laboradors amb la comissió de festes o els membres de la comissió de festes.

El problema és saber qui és el nen o la nena que a vegades no se sap explicar. Les polseres identificatives ajuden en la identificació i faciliten la tranquil·lització de la persona menor. L'any passat també en van repartir i van ser de bona utilitat.