01 de novembre de 2017
01.11.2017

Llagostera posa xips als cubells d'escombraries per fer descomptes als que reciclin bé

Les bonificacions s'aplicaran el 2018 i aniran del 15 a un màxim del 40%

01.11.2017 | 10:54
Un veí de Llagostera amb dos dels nous cubells.

Els cubells per a la recollida de deixalles porta a porta de Llagostera tenen, des d'aquesta tardor, un xip electrònic que permet fer un seguiment dels residus que es generen a cada casa. L'objectiu, segons informa l'Ajuntament, és aplicar bonificacions en els rebuts de les llars que ho facin bé, a partir del 2018. Els descomptes aniran del 15 al 30%, però poden arribar a ser d'un màxim del 40% si se sumen els requisits de ser una persona jubilada, utilitzar la deixalleria i fer compostatge a casa.

El Consistori ha repartit 2.500 cubells nous, el 80% dels habitatges de la zona on es fa el porta a porta –el nucli urbà i la urbanització Llagostera Residencial.

Aquest és un dels canvis incorporats en el tractament dels residus a Llagostera els últims mesos, a partir del nou contracte de recollida i gestió de les deixalles. Així, a més de les noves tencologies per millorar el control, també s'utilitzen vehicles més eficients i amb menys emissions contaminants i sonores, s'han renovat els contenidors i la senyalització. Tot plegat té com a objectiu augmentar la recollida selectiva i reduir la fracció de rebuig.

Les bonificacions, el ple municipal va aprovar –amb l'abstenció de l'oposició– una modificació de les ordenances fiscals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema