16 de gener de 2018
16.01.2018

Uns 1.200 palafrugellencs participen als tallers de sensibilització de l'Espai Dona

Les sessions ajudaven els estudiants a treballar la desigualtat entre gèneres, el masclisme o els estereotips

16.01.2018 | 10:37

Més de 1200 alumnes de Palafrugell han participat en algun dels 55 tallers de prevenció i sensibilització de l'Espai Dona per treballar elements com la desigualtat entre gèneres, les reflexions sobre el masclisme i el feminisme, els estereotips, la publicitat o les relacions de parella. A més, també se'ls ajudava a detectar elements que poden desencadenar relacions de violència.

En aquests tallers hi ha participat alumnes de 4t, 5è i 6è de primària, dels centres Pi Verd, Barceló i Matas, Torres i Jonama, Carrilet i Vedruna; mentre els alumnes de 2n, 3r i 4t d'ESO que hi han participat eren dels centres Sant Jordi, Prats de la Carrera, IES Frederic Martí i UEC.

Després de cada taller l'alumnat ha contestat un qüestionari d'avaluació. Del recull de dades, s'han observat diferències entre l'alumnat de gènere femení i gènere masculí, sobretot pel que fa a la pregunta si tindran un canvi d'actitud en el seu dia a dia després de fer el taller i la valoració general d'aquest, on l'alumnat de gènere femení ha puntuat més alt que l'alumnat de gènere masculí.

Pel que fa referència a la valoració global dels tallers per part del propi alumnat, cal destacar que ronda al voltant d'una puntuació de 4,2 sobre 5, el que significa que l'alumnat rep de forma molt positiva aquest tipus de tallers i els valora, per diferents motius, molt bé.

L'Espai Dona de Palafrugell és un servei de l'Àrea de Benestar Social, Ciutadania i Igualtat. Disposa d'un Servei d'Informació i Atenció per a Dones on s'ofereix atenció individual, grupal i assessorament legal gratuït. També desenvolupa i fa el seguiment del Pla d'Igualtat d'Oportunitats entre dones i homes, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook