La jove gironina acusada d'ocupar el rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el marc d'unes mobilitzacions en defensa de l'educació pública, va ser detinguda ahir al matí després d'estar uns dies en crida i cerca. La jove va prestar declaració al Jutjat de Girona, el qual va decretar la seva posada en llibertat el mateix matí. Des del passat 30 de gener, l'activista es trobava en risc de detenció imminent pels agents dels Mossos d'Esquadra.

Els fets pels quals estan acusats ella i 26 persones més es remunten al mes d'abril del 2013, quan van ocupar el rectorat de la UAB en el marc de les protestes en defensa de l'educació pública que s'estaven donant llavors.

Arran d'aquesta ocupació, es va interposar una denúncia, a partir de la qual un total de 27 persones (25 estudiants i dos treballadors) van ser encausades i a les quals demanen ara penes de presó que van des dels 11 als 14 anys.

Tan bon punt es va saber que havien detingut la jove, al voltant de dos quarts d'onze del matí, un grup de persones procedents de diferents col·lectius gironins es van concentrar ràpidament davant dels jutjats de Girona per donar suport a l'encausada i es van esperar fins que aquesta va sortir de les dependències judicials. La setmana passada ja havien convocat una roda de premsa per explicar el cas de la noia.

El ple de l'Ajuntament de Girona celebrat l'agost del 2015 també havia aprovat una moció de suport a totes aquelles persones acusades dins d'aquest succés.