09 de març de 2018
09.03.2018

La fundació de Jordi Savall ofereix diumenge dos concerts a l'hospital Trueta

Els músics actuaran primer per als pacients d'Oncologia i després a la planta de Cirurgia

09.03.2018 | 18:23
Els tres intèrprets deld recitals.

La fundació Centre Internacional de Música Antiga (CIMA), l´entitat fundada per Jordi Savall i Montserrat Figueras, oferirà diumenge al matí dos concerts per als pacients ingressats a l´hospital Josep Trueta. Els músics Driss El Maloumi (llaüt), Ballaké Sissoko (kora) i Rajery (arpa de tubs) oferiran el concert Músiques d´Àfrica a les 11 a la planta d´Oncologia i a les 11.45 a la de Cirurgia.

Aquesta iniciativa s´emmarca dins l´activitat que fa l´entitat per fer arribar els concerts a espais on no sempre arriba la música com, per exemple, hospitals o presons. Ho fa amb la col·laboració de músics de diversos països i tradicions culturals que participen habitualment en les produccions del mestre Jordi Savall. D´aquesta manera, no només apropen la música a les persones que més la necessiten sinó que també donen a conèixer diverses tradicions musicals amb instruments de l´època.

La fundació CIMA ha batejat aquesta iniciativa amb el nom de Somni d´Orfeu, basant-se en el mite d´Orfeu, per la creença en el poder de la música i en la capacitat que pot tenir per ajudar l´ésser humà a retrobar l´harmonia en la seva vida i la pau en el cor.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook