El projecte «Invulnerables» a favor de la igualtat dels infants ha arribat, l'últim any, a 1.200 menors d'11 ciutats catalanes fruit d'una aliança entre la Conselleria de Benestar Social i Famílies, la Fundació FC Barcelona, l'Obra Social La Caixa i la Fundació Rosa Oriol. Les poblacions que s'han sumat a aquesta xarxa són Figueres, Salt, Banyoles -recentment-, Lloret de Mar i Girona, a més de Manresa, Manlleu, el Vendrell, Tarragona, Tortosa i Lleida.

Amb aquest projecte, 1.200 nenes i nens s'han sumat al programa Caixa Proinfància, molt implantat a Barcelona i la seva àrea metropolitana, que ara s'ha estès al territorial en col·laboració amb altres entitats i de forma col·laborativa i professionalitzada.

Durant el 2017, el programa Caixa ProInfància ha arribat a 18.916 infants amb l'objectiu de trencar la cadena de transmissió de la pobresa i, en molts casos, de forma complementària amb l'Incorpora d'inserció laboral.

El sotsdirector general de programes socials de la Fundació Bancària La Caixa, Marc Simón, va ressaltar el nivell de coordinació en xarxa que el programa promou en àmbit territorial per teixir plans de treball; en el marc d'un «projecte enorme i que dona la volta al món», tal com va dir el representant de la Fundació FC Barcelona, Ramon Garriga.

Simón i Garriga van participar en la II Jornada Pedagògica Invulnerables, amb una de les impulsores de la iniciativa, Sor Lucía Caram: «estem aquí per conspirar i ho fem gràcies al suport d'entitats com l'Obra Social La Caixa, que des del primer moment ha cregut en aquest pla transformador».