Setanta-dos centres educatius de les comarques gironines i de la Catalunya Nord, 15 més que l'any passat, han participat en l'edició d'enguany del Premi Sambori Girona-Catalunya Nord, que va entregar els premis el 22 de març a l'Auditori de Banyoles. La convocatòria, que té com a objectiu promoure i divulgar la literatura i la narrativa catalana als centres educatius, va rebre 323 treballs realitzats per alumnat de Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional. Els guanyadors d'aquesta fase passaran a la final catalana, juntament amb els classificats de la resta de demarcacions. Els premis s'entregaran el 25 de maig, a Barcelona.

En la categoria de cicle inicial de Primària, el primer premi de la fase de Girona-Catalunya Nord va ser per al text titulat «En Blauet», de Walid Marrouan, alumne de l'escola Les Arrels, de Salt; al cicle mitjà, la guanyadora va ser Ana Adama Sola Koita, de l'escola Joan Bruguera, de Girona, per «Història de la Safara»; i al cicle superior, Itziar León, de l'escola El Bosc de la Pabordia, de Girona, per «El temps».

A Educació Secundària Obligatòria (ESO), la guanyadora en la categoria corresponent al primer cicle va ser Carla González, del centre Empordà-Sant Josep, de Roses, per «Pensaments d'una adolescent»; i al segon cicle, Iu Jaume Ametller, de l'institut Illa de Rodes, també de Roses, per «El somni d'en Nanga». Finalment, en la categoria adreçada a estudiants de Batxillerat i cicles formatius, el primer premi va ser per a l'alumne del col·legi Bell-lloc del Pla, Àlex Soriano, per «On no ha arribat mai ningú».

El jurat estava format per Lluís Ball-llosera, Josep Bataller Vila, Mireia Mitjavila Cantalozella, Ignasi Pèlach Busom, Àdam Bertran Martínez i Anna Valls Carbó.