Un 54,2% dels propietaris de vehicles de dues rodes a la província de Girona ja poden obtenir les etiquetes ecològiques proporcionades per la Direcció General de Trànsit (DGT). L'objectiu és discriminar positivament als vehicles més respectuosos amb el medi ambient i ser un instrument eficaç en polítiques municipals, tant restrictives de trànsit en episodis d'alta contaminació, com de promoció de noves tecnologies a través de beneficis fiscals o relatius a la mobilitat i el medi ambient.

La DGT ja ha classificat al parc de motocicletes i ciclomotors en funció del seu potencial contaminant com va fer mesos enrere amb la resta de vehicles de motor, complint així una de les mesures del Pla Nacional de Qualitat de l'Aire i Protecció de l'Atmosfera (Pla Aire). En el cas de la demarcació de Girona s'ha registrat un total de 133.634 vehicles d'aquest tipus, dels quals 72.440 - una mica més de la meitat - poden optar als diferents distintius. N'hi ha de quatre tipus diferents: B, C, ECO o Zero Emissions.

Característiques diferents

L'etiqueta més exigent és la de Zero emissions, pels models elèctrics de bateria, els elèctrics d'autonomia estesa; els híbrids que s'endollen amb una autonomia mínima de 40 quilòmetres i els de pila de combustible. Pel que fa al distintiu ECO al·ludeix als vehicles híbrids, híbrids endollables o no endollables amb menys de 40 quilòmetres d'autonomia en elèctrics ; l'etiqueta C està reservada per a les motos i ciclomotors que compleixin el nivell d'emissions Euro 4 i Euro 3: i la B, pels de nivell d'emissions Euro 2.

A les comarques gironines, en el cas de les motocicletes, el grup més gran és aquell que compren els vehicles que poden obtenir l'etiqueta C, i en el cas de les motocicletes són els que poden disposar de la B.

Els titulars dels vehicles de dues rodes amb distintiu ambiental B, C, ECO o Zero Emissions residents a la província de Girona podran adquirir les etiquetes identificatives de manera immediata a qualsevol oficina de correus, o obtenir-la en un termini de tres o quatre dies hàbils en qualsevol oficina de correus de la resta de l'Estat. El cost de les etiquetes és de 5 euros.