L’Ajuntament d’Olot ha posat en servei un lloc de recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics per a vehicles elèctrics al parc de Malatosquer a l’entrada a la ciutat per la Solfa. En l’última setmana d’aquest mes d’abril posarà en funcionament un altre lloc de recàrrega al carrer Zamenhoff a la zona de la Rodona, a l’altre extrem de la ciutat.

L’estació, ja activa, del parc de Malatosquer permet una connexió amb els següents connectors: 50 kW CCS - 50 kW CHAdeMO - 43 kW AC Mennekes. Es tracta d’una càrrega ràpida adequada al fet que el temps màxim d’estacionament i càrrega és de 30 minuts.

Per posar electricitat a la bateria des de l’estació de recàrrega els usuaris podran utilitzar una targeta RFID expedida per l’Ajuntament d’Olot o per l’Ajuntament de Barcelona/LIVE, o bé mitjançant l’aplicació mòbil Electromaps. La targeta de persona usuària del vehicle elèctric la tramitarà a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà a l’Ajuntament d’Olot.

En l’acte de presentació del servei, el regidor Josep Gelis (PdeCAT-DC) ha explicat que a Olot hi ha una bonificació del 95% en l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles totalment elèctrics amb data de matriculació 2018 durant els 5 primers anys, i a partir de 6è any la bonificació serà del 50%. Ara, a Olot hi ha censats 7 vehicles elèctrics, un dels quals és de l’Ajuntament. També hi ha llocs de recàrrega de caràcter privat en aparcaments subterranis.