12 de abril de 2018
12.04.2018

Olot posa en servei dos llocs de recàrrega ràpida i gratuïta de vehicles elèctrics

Ara, a Olot hi ha censats 7 vehicles elèctrics

12.04.2018 | 17:36
Lloc de recàrrega del parc de Malatosquer

Ajuntament d´Olot ha posat en servei un lloc de recàrrega gratuïta de vehicles elèctrics per a vehicles elèctrics al parc de Malatosquer a l´entrada a la ciutat per la Solfa. En l´última setmana d´aquest mes d´abril posarà en funcionament un altre lloc de recàrrega al carrer Zamenhoff a la zona de la Rodona, a l´altre extrem de la ciutat.

L´estació, ja activa, del parc de Malatosquer permet una connexió amb els següents connectors: 50 kW CCS – 50 kW CHAdeMO – 43 kW AC Mennekes. Es tracta d´una càrrega ràpida adequada al fet que el temps màxim d´estacionament i càrrega és de 30 minuts.

Per posar electricitat a la bateria des de l´estació de recàrrega els usuaris podran utilitzar una targeta RFID expedida per l´Ajuntament d´Olot o per l´Ajuntament de Barcelona/LIVE, o bé mitjançant l´aplicació mòbil Electromaps. La targeta de persona usuària del vehicle elèctric la tramitarà a l´Oficina d´Atenció al Ciutadà a l´Ajuntament d´Olot.

En l´acte de presentació del servei, el regidor Josep Gelis (PdeCAT-DC) ha explicat que a Olot hi ha una bonificació del 95% en l´impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) per als vehicles totalment elèctrics amb data de matriculació 2018 durant els 5 primers anys, i a partir de 6è any la bonificació serà del 50%. Ara, a Olot hi ha censats 7 vehicles elèctrics, un dels quals és de l´Ajuntament. També hi ha llocs de recàrrega de caràcter privat en aparcaments subterranis.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook