La portaveu del grup municipal d'ERC, Anna Barnadas, ahir, va acusar l'equip de govern de l'Ajuntament d'Olot d'incomplir el Pla de Mobilitat aprovat en el 2015 en el referent a la xarxa de carrils bici de la ciutat.

Barnadas va explicar a Ràdio Olot que en els tres anys d'existència del Pla de Mobilitat l'incompliment referent al compromís amb la mobilitat amb bicicleta arriba «quasi als 800.000 ?».

Va raonar: «Penso que Olot és una ciutat que pels seus desnivells permet una mobilitat amb bicicleta bona i agradable i penso que perdem una oportunitat a transformar els desplaçaments amb bicicleta».

La portaveu republicana va allargar els, segons ella, incompliments a la comissió de mobilitat i energia sostenible. Va dir: «Es va acordar que aquesta comissió es reuniria com a mínim cada 3 mesos». Va posar en situació que la comissió fa un any que no s'ha reunit, que el seu grup ha manifestat la voluntat de reunir-se i que ara no hi ha cap reunió convocada.

La regidora va allargar els incompliments a les mocions referents a la promoció de la mobilitat amb bicicleta. Va considerar: «Jo em pensava que els ajuntaments aprovaven les mocions per complir-les». Encara va recordar la frase del regidor Lluís Juncà (ERC), «els carrils bici d'Olot porten d'enlloc a enlloc»

Josep Gelis (regidor de Mobilitat pel PDeCAT) va considerar que sí que inverteixen en carrils bici i va posar d'exemple la connexió entre el carril bici provinent de Sant Roc i el del carrer Pou del Glaç a l'altura del carrer notari Closells. Gelis va recordar que hi ha hagut més actuacions en carrils bici.