La Creu RojaJoventut va realitzar, l'any passat, tretze tallers i campanyes de prevenció de la violència i l'assetjament escolar en centres educatius a Girona, Camprodon, Ripoll, Roses, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, unes activitats en les quals van participar 515 estudiants. A més, ara, l'entitat humanitària ha posat en marxa la campanya «El ciberbullyingamb l'objectiu de sensibilitzar els joves sobre l'ús dels mitjans digitals i contra l'assetjament entre iguals, alhora que els insta a intervenir si són testimonis d'algun cas.

La Creu Roja de Girona ha incidit en aquest tema amb motiu de la celebració, demà, del Dia de la lluita contra l'assetjament escolar.

L'organització denuncia que el bullying que, segons dades de l'ONU, pateixen dues de cada deu persones al món i que pot comportar assetjament psicològic, xantatge, vexacions, insults i agressions físiques. Quan es realitza a través de les plataformes virtuals i dels mitjans telemàtics, com ara les xarxes socials, els telèfons mòbils, els ordinadors o les tauletes, s'anomena ciberassetjament o ciberbullying.

Amb la seva nova campanya, «El ciberbullying NO m'agrada», la Creu Roja vol contribuir a «erradicar aquesta vulneració de drets i la violència que suposa». La iniciativa, a més de sensibilitzar la població escolar, també vol donar «suport a les persones que en són coneixedores perquè actuïn i, així, evitin perpetuar aquesta situació que genera greus seqüeles» en les persones que la pateixen.

D'altra banda, la campanya també difondrà el telèfon gratuït contra l'assetjament escolar habilitat pel Ministeri d'Educació (900-018-018) i busca la mobilització de la ciutadania en general perquè es posicioni en contra del ciberassetjament a través de les xarxes socials, tot utilitzant el hashtag #NoRTCiberbullying.