Girona se suma a la campanya global «Mou-te per la IC», una iniciativa que conscienciar sobre la insuficiència cardíaca. La cita, que se celebra fins a l'11 de maig, també es desenvoluparà a Barcelona, Vitòria, Sevilla o Valladolid.

La campanya està impulsada per l'associació nacional de pacients cardiovasculars, Cardioaliança, de la qual formen part les associacions gironines de malalts de cor, i està dirigida a pacients, familiars i a la població en general, i vol explicar què és la insuficiència cardíaca ressaltant la seva alta prevalença i l'alta càrrega de recursos sociosanitaris que comporta. A més, també vol diferenciar-la d'altres afeccions cardíaques i assenyalar que no es tracta d'una patologia que només afecta la població anciana, sinó que pot afectar qualsevol persona al llarg de la seva vida.

A Girona, la cita serà demà a les 7 de la tarda, a l'hotel Carlemany, en què especialistes en insuficiència cardíaca parlaran de la progressió de la malaltia i què es pot fer per tenir-ne un millor control.