10 de maig de 2018
10.05.2018

La Diputació destinarà 19 milions als municipis per a inversions locals

El Fons de Cooperació tindrà 4,7 milions més que el 2017 i inclou dues línies per a projectes que facilitin l'accés a noves tecnologies i actuacions a camins

10.05.2018 | 10:32
Dipòsit a Bolvir realitzat amb el Fons de Cooperació Econòmica i Cultural.

La Diputació de Girona destinarà aquest any gairebé 19 milions d'euros als ajuntaments de la demarcació en el marc del Fons de Subvencions, l'ajut més important que concedeix aquest ens. L'import augmenta en més de 4,6 milions respecte de 2017, un 32,6% i amb dos fons complementaris per finançar projectes que facilitin l'accés a les noves tecnologies i actuacions a camins.

En concret, la Junta de Govern de la Diputació de Girona ha aprovat destinar al Fons de Subvencions 18.991.000 euros davant dels 14.320.000 euros de 2017. Amb aquest ajut, l'ens supramunicipal augmenta en 4.671.100 euros la dotació de l'any passat.

Segons va informar ahir la Diputació, el programa constitueix des de fa anys la línia de subvencions als ajuntaments amb l'import més elevat entre les que atorga l'ens, i representa una font de recursos econòmics important per a tots els consistoris gironins

Les noves bases del Fons preveuen com a novetat la inclusió de dos fons complementaris, amb uns imports previstos de 300.000 euros cadascun. Així, un d'aquests fons addicionals està destinat a finançar projectes que facilitin l'accés a les noves tecnologies, i l'altre es destina al finançament d'actuacions en camins.

A més, enguany, i per facilitar la tramitació als ajuntaments s'ha simplificat la documentació que han de presentar amb la sol·licitud. De la mateixa manera, l'import mínim garantit a tots els ajuntaments gironins arriba als 30.000 euros –davant dels 26.000 euros de l'any 2017– i, a més, es distribueix un import d'1.000.000 d'euros en funció de la superfície de cada municipi, mentre que l'any passat eren 650.000 euros.

Cooperació Econòmica i Cultural

El Fons de Cooperació, amb els fons addicionals que s'hi incorporen, té diversos objectius específics, com assegurar el finançament dels serveis municipals obligatoris, sostenir un nivell mantingut de les inversions municipals en tot el territori, promoure les activitats culturals dels ajuntaments fomentant els grups locals, millorar l'accés a les noves tecnologies i garantir determinada despesa a camins municipals.

Així, les despeses municipals que es poden finançar amb càrrec a aquest Fons són: despeses en inversions reals i transferències de capital en serveis de competència municipal; despeses en béns corrents i serveis vinculades a la prestació de serveis obligatoris; i despeses en béns corrents i serveis efectuades en l'àmbit de la cultura, les arts i la música. A les despeses culturals, els ajuntaments hauran de destinar-hi el 15% de la subvenció anual que els correspongui. Finalment, i com a novetat d'enguany, es podran destinar a despeses que facilitin l'accés a noves tecnologies i a finançar actuacions en camins.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook