16 de maig de 2018
16.05.2018

Ordre de detenció contra els dos regidors de la CUP que van tallar el coll d'Ares

Mariona Baraldés i Santi Llagostera no han anat a declarar ni el 26 d'abril ni el 8 de maig per un suposat delicte de desordres públics

17.05.2018 | 11:02
Els dos regidors de la CUP del Ripollès que no han entrat als jutjats de Ripoll aquest 26 d´abril del 2018.

El Jutjat d´Instrucció número u de Ripoll va ordenar ahir la detenció dels dos regidors de la CUP del Ripollès investigats pel tall de la carretera del coll d´Ares durant la vaga general del 8-N. La mesura s´ha pres després que els dos edils, Mariona Baraldés i Santi Llagostera, desobeïssin les dues citacions per declarar per un suposat delicte de desordres públics. El primer dia en què el jutjat els va citar, el 26 d´abril passat, els regidors van quedar-se a les portes de l´edifici judicial, on hi havia unes 350 persones concentrades per donar-los suport. Aleshores van defensar que la protesta era «legítima» i que volien seguir fent «desobediència pacífica».
El jutjat els va tornar a citar per al 8 de maig, però aquell dia tampoc es van presentar. A la causa també hi ha investigades les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP), i el regidor de Ripoll Roger Bosch (ERC). Ells sí que van entrar als jutjats el 26 d´abril, però es van negar a declarar. L´advocat que els defensa, Joan Boix, va demanar el sobreseïment de la causa en considerar que no havien comès cap delicte. Segons va confirmar l´advocada dels dos regidors de la CUP del Ripollès, Raquel Vilar, l´emissió de l´ordre de detenció no els ha «agafat per sorpresa» perquè segueix la línia «del que està passant arreu del país i amb totes les causes que hi ha obertes del 8-N». Vilar avançava que quan es produeixi la detenció i els condueixin davant del jutjat, s´acolliran al dret a no declarar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook