Segueix-nos a les xarxes socials:

L'activitat del laboratori de l'hospital d'Olot creix un 8% al nou edifici

Tanca l'any amb 367.192 determinacions i per primer cop aconsegueix la certificació ISO 9001:2015

El laboratori clínic de l'hospital d'Olot va realitzar l'any passat 367.192 determinacions, un 8% més que les que realitzava aquest equipament a l'antic hospital. El canvi d'instal·lacions a finals del 2014 i l'augment en metres quadrats del laboratori va permetre incorporar una tècnica nova, la biologia molecular, i la millora d'espais i la simplicació dels equips ha permès la realització in situ de les càrregues virals d'HIV i HCV, la detecció de mutacions relacionades amb la trombofília (anomalies de la coagulació sanguínia) o la detecció de microorganismes de difícil cultiu.

L'activitat ha augmentat en els darrers anys tant per l'increment de les urgències com per la feina associada a la implantació i manteniment de la ISO 9001 i això, afegit a la rapidesa amb la qual moltes vegades ha de treballar el servei, fa que actualment no es plantegi l'adquisició de noves proves o tècniques, destaca el centre comarcal de la Garrotxa.

Per primera vegada, aquest any el laboratori ha assolit la certificació per l'Entitat Nacional d'Acreditació i Certificació segons la norma UNE-EN ISO 9001:2015. La certificació, que no és obligatòria per als laboratoris catalans, valora aspectes com la qualitat dels resultats, la traçabilitat d'un resultat clínic o la gestió de la formació dels professionals.

El laboratori clínic d'Olot presta servei les 24 hores del dia a tota l'atenció especialitzada de la Garrotxa i a l'atenció primària de Sant Joan les Fonts i la Vall d'en Bas-Hostoles, a més de a l'ABS d'Olot en alguns casos per evitar desplaçaments innecessaris al parc hospitalari de Salt, on hi ha el laboratori territorial de l'ICS, indica el centre.

Prem per veure més contingut per a tu