Sant Joan les Fonts encara la recta final per posar en marxa la identificació dels excrements de gos al carrer mitjançant l'ADN. A partir de dilluns vinent, els propietaris que no recullin les deposicions a la via pública seran sancionats.

En els darrers dos mesos i mig, l'Ajuntament ha ofert als propietaris dels gossos la regularització del cens i l'extracció de sang al veterinari de forma gratuïta. Fins dissabte, aquestes extraccions encara seran sense cost, i un cop passat aquest període, l'hauran de pagar els propietaris a un cost d'uns 42 euros. A més, podran ser sancionats si passegen el gos sense la xapa identificativa conforme ja ha realitzat l'extracció.

Amb la identificació de femtes es vol aconseguir que els nuclis urbans i tota la via pública es mantingui neta, evitant així els problemes de salut, convivència i d'imatge que això comporta. Els propietaris podran ser identificats a través del cens genètic realitzat durant aquests mesos, i l'Ajuntament podrà emetre la sanció.

Les multes euros depenent de la reincidència en la identificació. La nova ordenança pretén eliminar aquesta xacra dels carrers, plaçes i parcs infantils, així com també millorar la convivència veïnal i la imatge que es dona als turistes quan visiten el municipi.