Les noves Urgències de l'hospital Josep Trueta de Girona entraran en funcionament a partir d'aquest dimecres. Les noves instal·lacions són fruit de la primera fase del projecte de reforma i ampliació del servei, que va començar al mes de març del 2017 i que s'enllestirà del tot l'estiu de l'any vinent. Amb la primera fase dels treballs acabada després de setze mesos d'obres, avui s'ha començat a traslladar el material al seu nou entorn i a partir de dimecres 18 a les 8 del matí, els pacients ja seran atesos en aquest nou espai.

El trasllat del servei a les noves instal·lacions permetrà iniciar la segona fase de l'obra, que consistirà en la remodelació dels espais que quedaran alliberats. Les obres s'han organitzat en fases, per tal de fer compatible l'activitat assistencial amb els avenços dels operaris.

La primera fase, la que ha acabat ara, ha consistit en l'adequació dels espais que van quedar lliures gràcies al trasllat del Laboratori Clínic Territorial. La zona, que s'estrenarà dimecres, disposa de 22 boxs amb 31 punts d'assistència. A la nova àrea s'hi reubicaran els espais assistencials existents fins ara.

L'ampliació de les Urgències suposarà una gran millora, tant per als més de 70 professionals que treballen al servei com per als usuaris, recorden des del centre. Quan es completi la segona fase, a part dels 22 boxs amb 31 punts assistencials, el Servei d'Urgències disposarà de dotze punts d'observació monitorada i de quatre punts d'atenció per als pacients crítics. A més, hi haurà cinc consultes específiques per als pacients menys greus, vuit butaques i una zona de traumatologia, amb cinc punts d'atenció i l'àrea de triatge.

Els treballs són a càrrec de l'empresa CRC Obras y Servicios SL, per un import de 3.622.590 euros (IVA inclòs) pel que fa a l'obra, sense l'equipament. El projecte global permetrà ampliar notablement la superfície del servei, que passarà dels 1.200 metres quadrats a 2.300 metres quadrats, un cop acabada del tot l'obra l'estiu que ve.

Cada dia van al centre uns 200 pacients, que sumen aproximadament 70.000 pacients al cap de l'any. Part dels pacients atesos arriben derivats d'altres hospitals o centres d'atenció primària de la Regió Sanitària de Girona, atès que el Trueta n'és el centre de referència. Quasi el 20% dels pacients atesos acaba ingressant al Trueta.