Quant als professionals de la Unitat d'Arrítmies de l'Hospital Universitari Doctor Josep Trueta, cal indicar que l'equip d'infermeria, que participa amb els cardiòlegs especialistes en aquests tractaments, també s'encarrega de fer el control remot dels pacients als quals se'ls ha implantat un DAI. Aquestes persones disposen d'un aparell comunicador que envia informació de manera contínua sobre l'estat clínic del pacient i del desfibril·lador.

El personal de la Unitat d'Arrítmies revisa la informació que es rep automàticament, de manera telemàtica i l'avalua. Mitjançant amb aquest sistema, es pot fer un seguiment remot del pacient, detectar si s'ha produït alguna arrítmia i, fins i tot, conèixer l'estat de les bateries del desfibril·lador.

Aquesta nova Unitat d'Arrítmia està ubicada a la sisena planta de l'Hospital Josep Trueta. Consta d'una zona de tractament de les arrítmies, d'un espai per realitzar les tasques de control dels pacients i també comparteix amb la sala d'Hemodinàmica una zona de recuperaci, en la qual hi ha vuit llits disponibles. La inversió realitzada a la nova Unitat s'apropa als 4 milions d'euros, entre obra i aparellatge.