La portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament d'Olot, en el darrer ple, va demanar una reunió conjunta amb els regidors responsables, els representants de l'empresa concessionària i els tècnics del municipi.

Barnadas va exposar que la intenció és obtenir informació sobre el pla de manteniment de les canonades i de la xarxa de distribució en general. Va considerar: «Ens consta que la xarxa està força deteriorada i veiem que en el darrer informe de manteniment no hi és».

Barnadas va avançar que la idea del grup republicà és de tornar al municipi la gestió de la xarxa d'aigua. Això no obstant, va apuntar que la data del final de la concessió, el 2029, és molt llunyana per poder fer planificacions.

L'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va respondre: «Farem la reunió» i va precisar que són els tècnics municipals els que porten la gestió de la xarxa. Tenen un sistema informàtic que detecta les avaries a l'instant i fotografia les peces afectades.

L'alcalde va continuar dient que «en aquests moments el que necessitàvem era el dipòsit i no tenim constància que les avaries ens facin patir gaire però farem la reunió i demanarem a la gent de Sorea que vinguin i que ens doni explicacions juntament amb els tècnics municipals».

Fa poc l'Ajuntament va començar les obres del segon dipòsit d'aigua de la ciutat a la zona de Benavent. El nou dipòsit tindrà una capacitat de 3.000 m3. El cost està quantificat en 2,3 milions d'euros que seran finançats per l'empresa concessionària.