La Casa de Cultura de Girona acollirà demà a les set del vespre la presentació del llibre Ensenya'm la llengua, del doctor Toni Beltran, un recull d'expressions populars relacionades amb l'àmbit de la medicina.

Es tracta d'una recopilació de lèxic mèdic popular que recorda i que posa en valor mots genuïns de la llengua catalana que han deixat d'usar-se, en favor de tecnicismes i/o castellanismes. És el cas, per exemple, de basca, cor agre, delit, frisança, llúpia, rogall o tropell. El llibre compta també amb il·lustracions de Josep Maria Pous-Culi.

El doctor Beltran, metge de família a Sant Feliu de Guíxols, ha elaborat el llibre, publicat per l'Editorial Gregal, a partir de recollir conceptes antics que sentia a la consulta i que anotava en una llibreta.

A càrrec de Fonalleras

La presentació anirà a càrrec de l'escriptor Josep Maria Fonalleras i també comptarà amb la presència del mateix autor i del doctorJosep Vilaplana, president del Col·legi Oficial de Metges de Girona, entitat patrocinadora de l' Ensenya'm la llengua.