L'Ajuntament d'Olot ha començat la recollida de les matrícules dels vehicles dels veïns del centre de la ciutat que tindran dret de pas a les entrades del Firalet, el carrer Sant Rafel i el passeig Bisbe Guillamet.

El regidor de Mobilitat, Josep Gelis (PDeCAT), ha explicat que han acabat les obres d'instal·lació dels sistemes de lectura de matrícules dels accessos al centre. Es tracta d'unes càmeres de lectura que van acompanyades d'uns panells electrònics que donaran informacions referents a la mobilitat en el centre urbà.

Segons ha explicat, els següents passos seran posar-los en proves i recollir al sistema informàtic les matrícules dels vehicles autoritzats per entrar al nucli antic. I considera: «Això és una feina important que no la tindrem acabada abans de final d'any».

Els lectors de matrícules substituiran les actuals pilones amb comandament a distància. Les pilones tenien un temps d'obertura i de tancament, mentre que el nou sistema mantindrà el pas tancat tot el dia als vehicles que no tinguin la matrícula dins la base dades pel fet de ser dels veïns, de proveïdors comercials o de botiguers. La idea és limitar fins al màxim el trànsit de vehicles pel centre. Els dos lectors del centre se sumaran als dos que ja té l'Ajuntament a les entrades a la ciutat.

Els lectors de la Garrotxa

Paral·lelament, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha començat els tràmits per licitar l'assistència tècnica dels lectors de matrícules del projecte de control dels accessos i llocs estratègics de la comarca.

La previsió és que el Consell Comarcal instal·li la xarxa de lectors en el decurs de l'any vinent. Els municipis que participen en el projecte són Maià de Montcal, les Planes d'Hostoles, Les Preses, Sant Feliu de Pallerols, la Vall de Bianya, Sant Jaume de Llierca, Besalú i Sant Joan les Fonts. Aquests municipis coordinen la col·locació de les càmeres per poder cobrir el màxim d'espai possible amb la major efectivitat.

L'acció té el suport de l'Ajuntament d'Olot i de l'Ajuntament de Sant Aniol de Finestres, que aporten sistemes propis.