17 de octubre de 2018
17.10.2018
Diari de Girona

El nou passeig de la Indústria de Banyoles donarà prioritat al vianant

El despatx d'arquitectes del banyolí Josep Miàs dissenyarà la remodelació de l'avinguda

17.10.2018 | 00:14
El nou passeig de la Indústria de Banyoles donarà prioritat al vianant

El despatx Miàs Arquitectes de l'arquitecte local Josep Miàs dissenyarà la reforma del passeig de la Indústria de Banyoles després de guanyar el concurs en què es van presentar 31 projectes més. La proposta se centra en donar prioritat als vianants en l'espai públic i en millorar la connexió amb el barri vell, un espai que també ha remodelat el despatx Miàs.


Tres fases

El projecte inclou tres fases, tot i que de moment l'Ajuntament només preveu tirar endavant la primera amb un cost de 375.000 euros. Es preveu la creació d'una plaça davant de l'Ajuntament, que abarcarà l'espai que hi ha davant l'Oficina d'Atenció al Ciutadà, just al costat del consistori; la proposta guanyadora també projecta la millora del tram del carrer Pere Alsius, que va fins al Teatre Municipal. La previsió de l'equip de govern és que les obres comencin a principis de l'any vinent.

Es tracta d'«un projecte de ciutat, molt ambiciós i de molts diners», sosté el regidor d'Urbanisme de Banyoles, Albert Tubert. El projecte guanyador vol recuperar la funció que havia tingut el passeig abans de la reforma dels anys 50, que va donar més pes a la presència dels vehicles en detriment dels vianants. Coincidint amb la festa major, s'exposaran les 32 propostes que es van presentar al concurs perquè tothom pugui veure els projectes i contribuir al debat de ciutat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit