Finalitzen les tasques de recerca per avui de la parella d'excursionistes que es van perdre ahir a la muntanya del Puigpedrós, entre Meranges (Girona ) i França. Al llarg de tota la jornada han treballat en l'operatiu de recerca deu dotacions dels Bombers de la Generalitat, a les que aquesta tarda s'ha sumat un helicòpter.

Els muntanyencs perduts són un home de 57 anys i una dona de 43, tots dos veïns de Sabadell (Barcelona), que es van perdre quan baixaven de coronar el Puigpedrós i es dirigien cap al refugi de Malniu.

L'home va poder trucar ahir a la tarda als serveis d'emergència per alertar que s'havien desorientat mentre buscaven el camí cap al refugi i va explicar que portaven roba d'abric, menjar i líquids. Immediatament es va posar en marxa un ampli dispositiu de recerca que va comptar amb la participació del Grup d'Actuacions Especials dels Bombers, juntament amb diverses dotacions terrestres i la col·laboració dels equips de muntanya dels Mossos d'Esquadra.

Al llarg de la nit d'ahir, i tot i les males condicions climatològiques, els efectius van buscar la parella a peu i van rastrejar sense èxit la zona pròxima al refugi, segons han informat els Bombers. Com a conseqüència de la boira, la neu i les baixes temperatures, poc abans de les cinc de la matinada es va aturar l'operatiu, que s'ha reprès a primera hora d'aquest matí.

Avui s'han activat fins a deu dotacions dels Bombers, entre elles tres unitats GRAE, tres patrulles dels Mossos i diversos vehicles de la Gendarmeria francesa. L'helicòpter, que no havia pogut enlairar fins ara per la climatologia adversa, s'ha sumat a la recerca finalment a les 16:30 hores gràcies a una millora del temps. També s'han incorporat a l'operatiu dos membres del Cos d'Agents Rurals.

Els Bombers de la Generalitat, que coordinen el dispositiu de recerca, no han pogut tornar a contactar a través del mòbil amb els excursionistes, que segueixen en parador desconegut.