Els Bombers busquen des de dissabte a la tarda dos excursionistes, un home de 57 anys i una dona de 43 anys de Sabadell, que es van perdre a la zona de Meranges quan tornaven del cim del Puigpedrós. Les males condicions meteorològiques van impedir fins ahir que s'hi enlairés l'helicòpter, i en la recerca hi van treballar deu dotacions dels bombers, tres de Mossos i efectius dels bombers francesos que busquen en territori nord-català. Durant la nit d'ahir, però, es va suspendre la recerca sense cap indici que indiqui el lloc on es troben.

Aquest matí s'ha reprès la recerca, en concret s'ha activat un mitjà aeri i quatre dotacions dels Bombers. També participen en la recerca diverses patrulles dels Mossos i de la Gendarmerie francesa. Al llarg del matí podrien incorporar-se més efectius, com ara la Unitat Canina dels Bombers, entre altres.

L'avís de la desaparició el van donar els mateixos excursionistes a dos quarts de cinc de la tarda de dissabte, en veure que s'havien desorientat quan buscaven el refugi de Malniu. Els serveis d'emergències no han pogut contactar amb la parella des d'aquell moment.

Els excursionistes van arribar al refugi de Malniu dissabte a dos quarts de deu del matí amb la intenció de pujar al cim del Puigpedrós. I tot i que els responsables de l'establiment els van recomanar que no pugessin a causa del mal temps, no en van fer cas. «Quan van arribar al refugi hi havia boira i estava nevant. Els vam recomanar que no hi havien d'anar (a fer el cim) perquè les condicions no eren bones, i ells ens van dir que si no ho veien clar ja baixarien», explicava la responsable del refugi, Glòria, a l'Agència Catalana de Notícies.

En la seva trucada al 112, l'home va explicar que tots dos duien roba d'abric, menjar i líquids, i que s'havien desorientat en buscar el camí de tornada a Malniu.