Els clients d'una botiga de mòbils del carrer Sant Rafel d'Olot, ahir, van aconseguir agafar un lladre, evitar que s'emportés un aparell de telèfon mòbil Iphone i retenir-lo fins l'arribada de la Policia Municipal. Els fets que van provocar la retenció van tenir lloc al voltant de les 11 hores del matí. Es tracta d'una hora en la qual el car­rer sol estar força transitat. El car­rer Sant Rafel és considerat com una de les principals vies comercials d'Olot.

Mentre nombrosos vianants caminaven pel carrer, com cada dia, un grup de 4 joves va entrar a la botiga i va tallar el cable de seguretat d'un aparell de telèfon mòbil de l'exposició amb unes tisores. L'exposició queda a prop de la porta mentre que els clients i els venedors estan una mica més allunyats, a l'interior del local. Els mòbils se sostenen damunt d?uns prestatges de metacrilat que estan subjectats per uns fils de seguretat pensats per resistir un furt manual. Davant dels ulls de la gent que estava dins, un dels joves va agafar el telèfon i amb els altres va sortir de l'establiment. Segons testimonis, els fets van passar amb molta rapidesa i van provocar sorpresa entre la gent que els veia. Les portes del comerç són automàtiques, s'obren quan un sensor detecta el client.

Tot i la rapidesa en la qual es van succeir els fets, alguns dels clients que esperaven el seu torn van reaccionar i van poder atrapar el jove que duia el telèfon mòbil a les mans mentre que els seus companys van fugir corrent.

Segons va quedar gravat amb imatges fetes públiques pel Garrotxí. Cat, amb l'acció dels clients el jove que duia el mòbil va quedar molt sorprès del fet que l'agafessin i va quedar estirat a terra, on un home el retenia per les cames i els braços i altres vigilaven. També es pot escoltar com el noi retingut diu que està d'acord amb el seu lliurament a la policia. Es pot sentir: «La policia sí, sí, vale, vale.».

L?escena va causar sorpresa entre els vianants. Segons les imatges, alguns van continuar el seu camí mentre que d'altres es van aturar a veure l'escena. També, s'hi pot veure com alguns viananats truquen amb telèfon mòbil a les emergències policials.

A 1/4 de 12, la Policia Municipal va rebre l'avís. En molt poca estona van arribar agents de la policia municipal des de la part de l'església de Sant Esteve. A les imatges es pot veure com tres agents de la Policia Municipal caminen de pressa cap al lloc del car­rer on tenien lloc els fets. Tot seguit, els agents van detenir el jove. En el moment de la detenció a més del telèfon, el jove duia les tisores amb les quals, presumptament, hauria tallat el fil de seguretat dels terminals exposats. Quan van procedir a la identificació, els policies van descobrir que es tracta d'un veí de Blanes de 18 anys que va passar a disposició dels Mossos d'Esquadra.

Mentrestant, la Policia Municipal va muntar un dispositiu per detenir els tres joves que acompanyaven el detingut. Els dispositius policials solen consistir en un augment del patrullatge i controls. Els controls creen un cinturó a l'entorn de la ciutat format per agents o vehicles patrulla. La vigilància està reforçada pels nous detectors de matrícules dels accessos i per les càmeres de seguretat instal·lades en els llocs més transitats del centre i de les seves sortides.