L'Institut Català de la Salut (ICS), l'empresa pública que gestiona hospitals com el Josep Trueta de Girona i una trentena d'equips d'atenció primària de la demarcació, impulsa avui la seva primera marató de vacunació contra la grip destinada a tots els professionals. Per primera vegada, l'ICS impulsa la «Jornada V de Vacuna't», una campanya de vacunació concentrada en un únic dia i dirigida a tots els professionals d'hospitals, atenció primària i salut penitenciària de la institució arreu de Catalunya.

En el cas de Girona, la Unitat Bàsica de Prevenció ha fet un treball previ a la jornada d'avui i està vacunant els professionals dels diferents serveis del Trueta i de l'atenció primària des de l'inici de la campanya d'immunització d'aquesta temporada, que va arrencar el 24 d'octubre.

A més, la gerència territorial de Girona reparteix adhesius entre el personal que es vacuni i les estovalles de l'hospital universitari Josep Trueta també s'han personalitzat per promoure la vacunació dels professionals, un dels grups de risc en què el Departament de Salut vol incidir especialment.

I és que els protegir els professionals dels serveis sanitaris -personal mèdic, d'infermeria i treballadors socials, però també d'administració o de neteja i manteniment- és clau per evitar que contagiin els pacients o persones amb risc de complicacions amb qui estan en contacte, alhora que es protegeixen de forma individual ja que tenen un risc molt més alt de contagi que la població general.