La Fira de Sant Martirià de Banyoles, que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de novembre al parc de la Draga, arriba a la seva 40a edició plenament consolidada al territori, amb una proposta d'activitats àmplia i diversa enfocada a tots els públics, i amb una xifra de visitants anual que no para de créixer i que en els darrers anys s'ha situat al voltant de les 30.000 persones.

Per celebrar l'efemèride, la comissió organitzadora, l'Associació de la Fira de Sant Martirià, ha introduït algunes novetats i ha potenciat un dels elements centrals de la mostra: les exhibicions eqüestres, així com s'ha renovat la imatge corporativa de la Fira.

En aquesta edició, es repetirà la fórmula dels anys anteriors amb un ampli ventall de propostes diferents. Actuaran a la pista central l'artista francès Florin Cristinel Harabor, un especialista en volteig cosac i posta hongaresa; Lluís Pell, amb una demostració de doma natural, i la companyia Excalibur, que presentarà el seu espectacle Atrea en què el foc té un paper protagonista.

La gran novetat serà la presència de Laurent Galinier, que oferirà un espectacle còmic amb el seu cavall. Considerat un dels artistes francesos millor valorats, a l'escenari combina destresa tècnica i comèdia burlesca, acrobàcies amb humor, tot plegat, en un context de diversió i simpatia que agrada a petits i grans. L'organització ha volgut donar una oportunitat als joves valors de la comarca i, per aquest motiu, l'artista amateur Inti Schenkel també actuarà a la pista central.

Pel que fa a les novetats, diumenge al matí tindrà lloc, per primera vegada a la Fira, una concentració de penons de la demarcació de Girona que s'acabarà amb una passejada. Per altra banda, es podrà tornar a veure una demostració de farratge i forja, a càrrec de diversos ferradors de la comarca.

Activitats per a tots els públics

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha destacat en la presentació que «un any més la Fira programarà activitats per a tots els públics i per a tots les edats» i ha afegit que «tothom podrà gaudir d'allò que més li interessi». En aquest sentit, Noguer ha volgut fer una crida a la participació perquè «la Fira llueixi amb l'ampli ventall d'activitats que ofereix». Com ja s'ha fet en anteriors edicions, els nens i nenes de les diferents escoles de la ciutat seran qui estrenaran la fira el divendres, mentre que l'estrena oficial serà dissabte.