13 de novembre de 2018
13.11.2018
Diari de Girona

Cs vol més recursos per desencallar el jutjat de les clàusules sòl

Demanen que s'hi destini més personal i una dotació econòmica suficient

13.11.2018 | 13:17
Cs vol més recursos per desencallar el jutjat de les clàusules sòl

Ciutadans ha presentat una proposta de resolució per tal que la Generalitat doti de més recursos el jutjat de primera instància número 3 de Girona, és a dir, el que s'ocupa de les clàusules bancàries. Segons ha explicat el diputat gironí Jean Castel, la situació que pateix aquest jutjat és "de col·lapse absolut i insostenible", com ja ha denunciat en altres ocasions el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba. I és que aquest jutjat rep 2.130 casos l'any, malgrat que només en pot resoldre 30 al mes.

Per això, la proposta de Cs demana que en quinze dies s'estableixi un pla calendaritzat de mesures per desencallar la tramitació dels assumptes i que les mesures es facin efectives en un plaç de dos mesos. La prioritat, indiquen, és donar cobertura "adequada i urgent" de personal funcionari i interí, per tal de poder agilitzar la resolució dels casos.

També demanen que s'augmenti el nombre de personal i recursos materals i econòmics de l'administració de Justícia a Catalunya, per evitar un major col·lapse judicial. Finalment, demanen que es destinin els recursos pressupostaris "suficients" per fer front a l'actual situació de col·lapse.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook