14 de novembre de 2018
14.11.2018
Diari de Girona

Una diagnosi dels 14 polígons industrials del Pla de l'Estany els vol millorar i dinamitzar

L'Ajuntament de Banyoles, amb el suport del Consell Comarcal i les empreses, promou la iniciativa

14.11.2018 | 00:31
Una diagnosi dels 14 polígons industrials del Pla de l'Estany els vol millorar i dinamitzar

L'Ajuntament de Banyoles, amb la col·laboració del Consell comarcal del Pla de l'Estany i el suport del teixit empresarial, impulsa un projecte per millorar i dinamitzar els polígons industrials. A la comarca hi ha catorze polígons i prop de 450 empreses. L'estudi inclou una diagnosi i servirà per determinar les millores necessàries per adaptar els espais, fer-los més competitius i fomentar-ne l'ocupació.

El Pla de de Millora i Dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) també vol fomentar l'emprenedoria i la creació de noves empreses. Entre les necessitats detectades hi ha millorar la xarxa de fibra òptica i la recerca de sòl edificable planificat on encara no hi ha naus construïdes. Les conclusions del treball es donaran a conèixer a principis del 2019.

Dissenyar un pla d'accions


L'empresa Lavola, guanyadora del concurs, farà la diagnosi, que ja ha començat a fer enquestes en línia a empreses, entrevistes i sessions de participació per recollir tota la informació. Un cop feta la diagnosi i el cens d'empreses, es definiran les accions a curt i mitjà termini.

Entre els principals objectius hi ha promoure l'ocupació d'aquests espais, fomentar l'emprenedoria i la creació de noves empreses. També es vol detectar les millores a fer per adaptar-los a les noves necessitats empresarials, com ara tipus d'espais, infraestructures o als canvis de composició sectorial de l'economia local. I s'estudiarà, també, la planificació de serveis ja sigui de forma individual o col·lectiu.

El projecte pretén «definir un model que sigui un full de ruta per alinear accions futures en les polítiques de desenvolupament del sector industrial de Banyoles i comarca», segons va destacar la regidora de Promoció Econòmica, Joana Vilà.

Ocupació «molt alta» de mitjana

Els resultats es presentaran a començaments de l'any vinent, però ahir es van avançar alguns detalls. Xavier Codina, de l'empresa Lavola, va explicar que als catorze polígons que hi al Pla de l'Estany hi treballen prop de 450 empreses. Entre les característiques, va destacar que, de mitjana, hi ha una ocupació «molt alta» dels polígons, així com les bones connexions que tenen amb els nuclis urbans.

Pel que fa a les necessitats d'aquestes zones, va fer referència a les deficiències que encara hi ha amb la cobertura de fibra òptica a la zona i a la necessitat de buscar sòl edificable planificat on encara no s'han construït naus per a aquelles empreses que necessiten créixer.

Xavier Codina també va destacar que aquest estudi facilitarà als municipis poder demanar ajuts per fer millores als polígons perquè es definiran unes línies d'acció molt concretes.

El Pla de Millora i Dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica (PAE) de Banyoles i el Pla de l'Estany està cofinançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball. Costarà uns 22.000 euros, dels quals un 20% els aportarà el consistori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook