Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dissabte la fase d'alerta del Pla Inuncat per onades que poden superar els quatre metres al litoral de l'Empordà (Girona) i els dos metres i mig en la resta del litoral català, a més de la prealerta de Ventcat per fortes ratxes de vent al litoral i prelitoral central des de la comarca de la Selva (Girona) fins al Priorat i el Baix Camp (Tarragona).

En una publicació a Twitter recollida per Europa Press, Protecció Civil ha explicat que també s'ha activat la prealerta del Pla Neucat a partir els 1.300 metres sobre el nivell del mar en el Ripollès (Girona) i que "en cotes altes es poden donar acumulacions importants".

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat per a aquest cap de setmana 5 dels 7 possibles avisos existents davant el temporal de llevant: avisos per intensitat de pluja, acumulació de pluja, acumulació de neu, alteració marítima i intensitat del vent.

El Meteocat ha avisat que aquest cap de setmana les acumulacions de pluja poden superar els 100 mil·límetres a Girona i Tarragona.

A les 22 hores, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que la precipitació era extensa a comarques del nord-est i que a l'Empordà hi havien caigut entre 20 i 40 mm en general, tot i que a Monells (el Baix Empordà) n'han caigut 59 mm.

Es preveu també que al Pirineu Oriental puguin caure més de 50 centímetres de neu sobre els 2.000 metres d'altitud.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat l'alerta municipal per mala mar i ha tancat els espigons, mentre que Protecció Civil ha cridat la prudència especialment en el litoral de Girona.