L'Ajuntament de Vilablareix torna a congelar tots els impostos i taxes per a l'any 2019, segons es va decidir en el ple municipal del passat 8 de novembre, en el qual també es van aprovar per unanimitat les modificacions de les ordenances fiscals de l'any vinent. Segons el consistori, es bonificarà el 75% de l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (gaudiran d'aquesta modificació els vehicles elèctrics i els híbrids). També es bonificarà un 50% la quota de l'import a les obres que incorporin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric d'energies renovables per autoconsum i que no siguin d'obligat compliment segons la normativa vigent en el moment de sol·licitar la llicència d'obres.

Entre altres modificacions de les ordenances fiscals per aquest 2019, cal destacar la modificació de la taxa per recollida d'escombraries en els habitatges on consti una sola persona empadronada al llarg de l'any. En aquests habitatges, s'aplicarà un 25% de bonificació de la quota tributària que els correspongui, amb una quota mínima anual de 80 euros. En el marc de la mateixa sessió, l'Ajuntament de Vilablareix va aprovar el pressupost general per a l'any 2019, amb els vots a favor de l'equip de govern, dos vots favorables de CiU i una abstenció del PSC.

Respecte a l'any passat, aquest pressupost augmenta un 5,60%, arribant als 3.735.113,96 euros. Es va decidir destinar 493.751,54 euros a inversions, les principals de les quals van dirigides a la darrera fase de l'obra de soterrament de serveis, i al canvi d'aigua dolça a salada de la piscina gran. També augmenten un 47% les despeses en acció social i atenció a la gent gran. L'alcalde de Vilablareix, David Mascort, va explicar que es tracta d'uns pressupostos que mantenen l'evolució dels darrers anys augmentant els ingressos ordinaris, fet que permet seguir oferint cada vegada més serveis i fer inversions entorn de mig milió d'euros cada any.